Food & Fashion evenement | 31 augustus a.s.

  • Evenementen
  • Nieuws

Op zaterdag 31 augustus vindt het Food & Fashion evenement plaats in de Amsterdamse Poort. In het hele centrum worden activiteiten georganiseerd die in het teken staan van mode en ontdekken van verschillende smaken. Daarnaast worden winkelstraten in de 4 modekleuren van 2020 gedecoreerd (groen, blauw, oranje en rood).

 

Catwalk Fashion

Op het (groot) Bijlmerplein wordt een catwalk neergezet met een spetterende modeshow. De laatste mode van de samenwerkende modezaken in de Amsterdamse Poort wordt geshowd door catwalkmodellen. Deelnemende modezaken: Moda di Ricardo, Scamm, C&A, Jojo Fashion, New Yorker, MS mode.

 

Photowall | Dress your best | winactie!

Bezoekers van de Amsterdamse Poort kunnen tijdens het evenement gratis een professionele foto laten maken. Trek je mooiste outfit aan! Want de best geklede persoon maakt naast eeuwige roem, kans op  € 100,- shoptegoed.

 

Live cooking

Op het (klein) Bijlmerplein staat chefkok culinair masterclasses van Surinam Products ‘Fertus Boerenveen’, de meest verrassende gerechten te koken. Kwaku presentatrice Jeritza Toney zorgt voor een enthousiaste presentatie, waardoor je op afstand al naar het food-plein getrokken wordt.

Daarnaast staan lokale hulpkoks diverse lekkernijen te maken: Annet Yorks – Wirdjo, thuis in de Surinaams Javaanse keuken. Nathalie Watchman, specialist in taarten en Surinaamse koeksoorten. Nadia Taaza, maakt typische Marokkaanse gerechten met als specialiteit koken in een tajine en Roy Ristie, wereld beroemd in Zuidoost en winnaar van een award tijdens de Amsterdamse Poort Pom wedstrijd.

 

Kleuretalages door kunstenaars

4 lege etalages worden met kunst ingekleurd door 2 talentvolle kunstenaars uit Amsterdam Zuidoost. Ieder kunstwerk wordt uitgevoerd in 1 van de 4 trendkleuren van 2020.

Over de kunstenaars:

AiRich, Visual Artist, body-painter en stylist. Haar werk is een fusie van futurisme, afropunk, surrealisme, fantasy and psychedelic art. Daarnaast heeft ze een eigen fotografie stijl ontwikkeld met krachtige levendige kleuren en futuristische styling / kostuums in haar kunstwerken.

Jet Nugter is een multidisciplinair maker en ondernemer uit Zuidoost. Ze maakt kleding, festival decoratie, bewegwijzering en organiseert events. Ze werkt voornamelijk met stof, hout en verf. Haar inspiratie haalt zij uit pop- en jongerencultuur en maatschappelijke thema’s.

 

Overige activiteiten

Naast de hoofdactiviteiten is er in het hele centrum van alles te doen. Zoals Live Action Painting, de betekenis van jouw kleur leren kennen en aura fotografie. Kinderen kunnen cupcakes versieren, meedoen aan een spin art workshop en schminken.

Zien we je zaterdag?