Kenkey met peper en vis bij Lomnava
‘Don’t judge a book by it’s cover’ is een Engelse gezegde dat opgaat als je naar Pauline haar wegrestaurant kijkt. Het kleine houten huisje oogt niet direct als een restaurant maar is het thuis van de lekkerste Kenkey die je in Nederland kan eten.
Als je je door het plastic gordijn loopt waan je je even in Ghana. De vitrine is gevuld met Ghanese lekkernijen (zoals fameuse jollof), op de vitrine staan overheerlijke Nkati cakes, koekjes gemaakt van pinda en caramel. Achter de balie staat Pauline met een grote glimlach te je te verwelkomen. Je bent hier omdat je Kenkey gaat eten, met vis en peper.
Wat kenkey is, hoe het wordt gemaakt en waarom Pauline het verkoopt zie je in onderstaande video.
Let op: Eén bol kenkey met vis voedt twee personen tijdens.
Pepermeter: de rode peper is gemaakt van tomaat, ui en peper. Hij is niet heel pittig. De zwarte peper, chito, bevat naast peper en kruiden ook gedroogde garnalen. Deze is intenser van smaak.