Een saoto soep bij Switie Poort
Opwarmen doe je bij Switie Poort met een heerlijke Saoto. De Saoto is een gerecht uit de Indonesische keuken en vindt zijn origine op Java, waar hij bekend staat als de Soto. De soep is over heel Indonesië zo populair dat hij wordt gezien als hét nationale gerecht van het land. Bij Switie Poort eet je je saoto met kippenbouillon of vegetarisch.
Door Nederlandse bezetting en de migratie van Indonesische contractarbeiders naar Suriname rond 1890 is de Soto in Suriname beland. Hij is in de loop van de jaren geëvolueerd tot de Saoto. Toch lijken de twee gerechten nog erg op elkaar: beide soepen bevatten veel dezelfde ingrediënten, maar niet alles. Beiden soepen trekken de bouillon van kip met een boemboe van knoflook, sjalotten, citroengras, korianderzaad, salamblad en laos. Ook worden ze beiden geserveerd met een gekookt eitje en taugé.
De Saoto bij Deli Company is een aanrader omdat ze wat geheime ingrediënten toevoegen waar ook Ricardo zich niet over uitlaat “We zijn een familiebedrijf en hebben de recepten zelf gemaakt. Alles wordt vers bereid dus ja, ik kan ons recept niet zomaar weggeven”.
Kun je het niet vinden? Check dan de winkelpagina van Deli Company voor het adres.
Altijd op de hoogte van de laatste updates
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Bedankt voor je inschrijving, je ontvangt vanaf nu updates in de toekomst!