Winkelcentrum De Amsterdamse Poort is 30 jaar geleden neergezet als één van de stadsdeelcentra van Amsterdam. 10 jaar geleden is het winkelcentrum volledig herontwikkeld. In de afgelopen 10 jaren is er veel veranderd in de retailsector, zoals de opkomst van online shoppen en allerlei technologische ontwikkelingen. Verder staat in de omgeving van het winkelcentrum veel te gebeuren. Het inwonertal van stadsdeel Zuidoost groeit de komende jaren (tot 2030) door naar 100.000 inwoners. De woningbouwplannen richten zich vooral op de realisatie van vrije sector appartementen voor gemiddeld tot midden hoge inkomens. Daarnaast zal het gebied van het AMC tot het Amstelkwartier (de westkant van station Bijlmer), een gedaanteverandering ondergaan. Het kantoren gebied ondergaat een transformatie naar een gebied met een mix aan leisure, werken, wonen en ontmoeten. Villa Arena, de Arena Boulevard en de Amsterdamse Poort, het zogenaamde ArenACenter gaat daarbij fungeren als het kloppende hart van dit gebied.

Op grond van deze ontwikkelingen is besloten dat winkelcentrum De Amsterdamse Poort een upgrading nodig heeft. De upgrading richt zich op een modernisering van de look & feel van het centrum. Dit uit zich in het neerzetten van een nieuw aanbod van winkels, nieuwe winkelpuien, een kleurrijke, vernieuwde shopperhal en zelfs de parkeergarages worden aangepakt!

De upgrading vindt fasegewijs plaats over een periode van circa 5 jaar. Gedurende die periode blijven de winkels gewoon open. We doen er alles aan om de overlast van de werkzaamheden zo sterk mogelijk te beperken.

Upgradingsfase 1

De afgelopen maanden is een start gemaakt met de upgrading. In deze eerste fase is de Hema verplaatst naar een nieuwe locatie. De puien van de oude locatie zijn naar voren gehaald en zijn verhoogd. De winkels vallen hierdoor veel meer op en nodigen sterk uit voor een bezoek. We zijn erg blij dat TK Maxx als sterke trekker zich in dit gebied heeft gevestigd. De werkzaamheden in dit gebied worden naar verwachting eind dit jaar afgerond.

Vervolg upgradingsproces

Momenteel worden de plannen ontwikkeld voor de upgrading van het volgende deelgebied. Via deze website houden wij u op de hoogte van de upgrading van de Amsterdamse Poort.